“Ostani kod kuće” rečenica je koju opravdano često čujemo ovih dana. Uslijed pandemije virusa covid-19, time što biramo ostati kod kuće, biramo i brinuti o sebi I drugima. Biramo biti odgovorni. Biramo da trenutno stanje što prije završi sa što manje posljedica.

Ali, što raditi kod kuće?

Mnoge internetske stranice nude razne virtualne ture po muzejima, nacionalnim parkovima i drugim znamenitostima. Postoje i razni besplatni online tečajevi koji nude svladavanje vještina iz crtanja, kuhanja, učenja stranih jezika, sviranja instrumenata, vježbanja i sl. Postoje i kazališne kuće koje nude besplatno online gledanje poznatih predstava.

Iskoristi ove mogućnosti i proširi svoja znanja, talente i vještine.

U nastavku teksta nudimo listu virtualnih događaja i aktivnosti:

Kultura

Ministarstvo kulture objavljuje virtualne sadržaje online - OVDJE

Vodič kroz online kulturu - OVDJE

Kultura u svijetu

Metropolitan Opera u New Yorku - OVDJE

Pariška opera - OVDJE

Besplatne virtualne šetnje po svjetskim muzejima na više linkova:

Koncerti i izložbe koje možete gledati online - OVDJEOVDJE i OVDJE. Svoja virtualna vrata otvorili su i Muzej Louvre u Parizu, te Rijksmuseum u Amsterdamu

Besplatno učenje stranih jezika 

Duolingo - Na ovoj stranici možete naučiti brojne svjetske jezike od engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog, španjolskog pa sve do poljskog, ruskog, kineskog i mnogih drugih. Istraživanje je pokazalo da tijekom 34 sata učenja preko ove stranice možete steći znanje jezika koje biste stekli da pohađate cijeli semestar na nekom tečaju u školi stranih jezika ili u školi.

Busuu - Svaki tečaj na Busuu razvijen je korištenjem Zajedničkog europskog referentnog okvira (CEFR), međunarodno priznatog standarda za kreiranje lekcija iz stranog jezika. Učenjem stranog jezika preko ove stranice možete steći znanje jezika od razine A1 do B2.

Memrise - Korisnici koji su učili strane jezike preko ove stranice pišu kako im je stranica pomogla da nauče jezik i uz to se zabave. Osvojili su i Google Play Awards za najbolju aplikaciju.

Iskoristite vrijeme što bolje i kvalitetnije!

Odgajatelji i stručna služba dostupni su učenicima i roditeljima za sve informacije.