Dom ima kapacitet od 250 smještajnih jedinica. Optimalan kapacitet je 234 smještajnih jedinica raspoređenih u dvije etaže (105 za učenike na prvom i 105 za učenice na drugom katu). U prizemlju se nalazi sedam soba (21 smještajna jedinica) bez učionice i sa prostorijom za odgojitelja te kabinet stručnog suradnika. Ukupan broj učeničkih soba je 78 i svaka je veličine 15,8 m2. Namještene su s tri ležaja i 3 ugrađena ormara. U svakoj sobi nalazi se WC i tuš kabina, te ormarići za toaletni pribor. Svaki učenik u sobi ima svoj posebno odvojen radni prostor (pisaći stol s ormarićem za knjige) te ormar. 

Učenički dom je odgojno - obrazovna ustanova namijenjena prvenstveno učenicima, redovitim polaznicima srednjih škola Grada Zagreba koji ne žive u mjestu školovanja. U Domu mogu biti smješteni i studenti viših škola i fakulteta ako postoje slobodni kapaciteti i uz uvjete određene Statutom Doma.

Rođen kao Augustin Ujević, školuje se prvo u Imotskome i Makarskoj, a potom u splitskoj klasičnoj gimnaziji. Ondje se priprema za svećeničko zvanje, ali skida habit 1907. i odlazi iz sjemeništa. Drugujući s A. G. Matošem u Zagrebu kao student klasične i hrvatske filologije i filozofije započinje svoje književno djelovanje.