Cijenjeni roditelji/ skrbnici i učenici, želimo vam sretan početak nove školske godine 2020./2021.

Ova školska godina počinje uz posebne uvjete u radu te vas obavještavamo da nismo u mogućnosti održati roditeljski sastanak. S obzirom na situacijski kontekst želimo vam prezentirati odluke HZJZ te naše postupanje u skladu s napucima MZOŠ i HZJZ.

Kako bi se osigurala zaštita zdravlja i sigurnost učenika, Učenički dom Tina Ujevića provodit će i poštivati mjere sprječavanja širenja COVID- 19 u skladu s uputama HZJZ-a.

Učenički dom Tina Ujevića kontinuirano ulaže u svoje tehničko materijalne uvjete, omogućuje učenicima trokrevetne sobe s vlastitom kupaonicom što osigurava učenicima da redovito i pravilno brinu o higijeni.

Učenički dom Tina Ujevića poticat će aktivnosti i provođenje slobodnog vremena na otvorenome. Učenici će imati na raspolaganju atrij (sa sjenicom), sjenicu s klupama u dvorištu, nogometno igralište, košarkaško igralište te će moći koristiti sportsku dvoranu i sve kabinete za slobodne aktivnosti uz posebne mjere nadzora i primjenu epidemioloških mjera.

Do daljnjega su zabranjeni svi posjeti Domu osim nužnih posjeta vezanih uz pitanje zaštite zdravlja, sigurnosti i obrazovanja. Svi učenici dužni su nositi maske za lice u svim zajedničkim prostorijama Doma te redovito koristiti dezinficijense.

Zadržavanje u hodnicima i stubištima potrebno je skratiti koliko je moguće u cilju izbjegavanja grupiranja. Potrebno je održavati međusobni razmak od 1,5 m. Pri svakoj zajedničkoj prostoriji označen je ukupan broj učenika koji u njoj mogu boraviti istovremeno te se ne dozvoljava ulazak prekobrojnih osoba.

Učenici su dužni svakodnevno ujutro i navečer mjeriti temperaturu.

Ukoliko učenici imaju simptome koji mogu upućivati na COVlD-19 (povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome- kašalj, poteškoće disanja, grlobolju) djelatnik Doma obavijestiti će Ravnatelja, stručne službe Doma i roditelja/skrbnika. Roditelj/ skrbnik dužan je doći po učenika te se javiti liječniku obiteljske medicine koji odlučuje o potrebi za testiranjem i liječenjem.

Dragi učenici, želimo vam da Vas poteškoće i izazovi ovog vremena ne obeshrabre u ostvarenju vašeg cilja, uspješnom savladavanju odgojno obrazovnog programa kao uvjeta za nastavak daljnjeg školovanja.

Dragi roditelji, molimo vas za razumijevanje kako bismo zajedno uspjeli prevladati probleme izazvane pandemijom COVID- 19 te vašoj djeci pomogli u što uspješnijem savladavanju odgojno obrazovnog programa.

S izuzetnim poštovanjem,

Ravnatelj i djelatnici učeničkog doma Tina Ujevića.

 

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 U UČENIČKIM DOMOVIMA.pdf